Wspomnienie walentynkowe.Razem z naszymi znajomymi wybraliśmy się na imprezę.Dokładnie o 18:00 zasiedliśmy do 6 osobowego stolika W pewnej restauracji.W blasku świec z spoglądaliśmy na nasze talerzyki na których uśmiechały się do nas duże ciastka w kształcie serc,wszak to przecież były walentynki smakowały wyśmienicie,ale po zjedzeniu tak dużych serduszek stwierdziliśmy że będzie trzeba to szybko Wytańczyć.Muzyka była świetna,pełen parkiet nic tylko tańczyć wracać coś wypić i znów tańczyć.Około 19:00 podano krem z pomidorów,faszerowana pierś z kurczaka,zapiekane ziemniaki i zestaw surówek.Chwilę odpoczęliśmy po jedzeniu,ale tak fajnie orkiestra zaczęła grać że wszyscy pewnie ze 100 osób w ciągu kilku minut wyszło na parkiet.Organizator imprezy walentynkowej postanowił osłodzić wszystkim parą super zabawę słodyczami z firmy Dr. Gerard.Po kolejnym ciepłym posiłku wszyscy zostali poczęstowani przepysznym sernikiem na zimno z tęczowych galaretek z biszkoptami,tak nam bardzo mocno smakował że postanowiliśmy się dowiedzieć gdzie znaleźli na niego przepis.Okazało się że ze strony firmy Dr. Gerard o to właśnie on
"SKŁADNIKI:1 opakowanie Biszkoptów dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym,10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
5 serków homogenizowanych waniliowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Szczelną tortownicę wysmarować dokładnie olejem i wyłożyć Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotować z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrobić w 1/4 ilości wody, która jest podana na opakowaniu i po lekkim ostudzeniu wymieszać z serkiem. Gotową masę wylać na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawić do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotować z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, co użyta do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrobić w 1/2 ilości wody, która jest podana na opakowaniu i odstawić do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalać ją warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawić do zastygnięcia. Czynności powtarzać po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je tak, by utworzyły tęczowy sernik".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz