środa, 7 lutego 2018

przygotowanie na piątkowe spotkanie

Na piątek na godzinę 11:00 razem z moją żoną Umówiliśmy się ze znajomymi u nas w domu.Mieliśmy wspólnie oglądać otwarcie zimowych igrzysk olimpijskich "ceremonia otwarcia zimowych igrzysk olimpijskich w Pjongczangu 2018 odbędzie się 9 lutego.Na 12:00 czasu polskiego o 20:00 czasu lokalnego zaplanowano jej początek".W czwartek razem z moją żoną udaliśmy się do sklepu zakupić na piątek nasze ulubione słodycze z naszej ulubionej firmy Dr. Gerard takie jak ciastka zwierzaki maślane,krakersy Classic oraz czekoladki pasja o smaku Wiśniowo rumowym.Po powrocie do domu moja żona postanowiła na piątek przygotować przekładańca z kremem z masła orzechowego,dlatego że bardzo lubi piec różne ciasta.Przepis na ten przekładaniec znalazła na stronie firmy Dr. Gerard.Nasi znajomi bardzo lubią wypieki przygotowane przez moją żonę.A oto przepis na ten przekładaniec
"SKŁADNIKI:1 opakowanie Precelków w czekoladzie dr Gerard
30 g czekolady gorzkiej,40 g czekolady mlecznej
50 g masła
Krem:200 g masła orzechowego,spora szczypta soli
250 g serka Mascarpone,250 ml śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
Krem czekoladowy:100 g czekolady mlecznej,100 g czekolady gorzkiej,250 ml śmietanki kremówki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ciasteczka dobrze pokruszyć. Połączyć rozdrobnione ciastka z masłem i czekoladą, następnie wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej tortownicy. Dobrze docisnąć i schłodzić.
Krem:Śmietankę ubić na sztywną pianę. Serek Mascarpone lekko ubić na „puch”, dodawać stopniowo do ubitej śmietanki – ciągle mieszając, następnie dodawać kolejno sól, cukier i masło orzechowe.
Krem czekoladowy:Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dobrze schłodzić i ubijać jak zwykłą słodką śmietankę.Na przygotowany precelkowy spód wyłożyć krem orzechowy, następnie czekoladowy. Całość ozdobić precelkami".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz