Składniki
3 opakowania kruchych ciastek Dr Gerarda
budyń śmietankowy
puszka kajmaku
1 galaretka cytrynowa
1 kostka masła
6 łyżek cukru pudru
cukier waniliowy
500 ml śmietany 30%
500 ml mleka
czekoladowe draże Maltikeks Dr Gerarda
Przygotowanie
Ugotować budyń w 500 ml mleka. Masło utrzeć. Do masła po łyżce dodać wystudzony budyń i dokładnie utrzeć. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Po stężeniu galaretkę dodać do masy. Spód tortownicy wykładamy kruchymi ciastkami Dr Gerarda na ciastka układamy masę budyniową i kolejną warstwę kruchych ciasteczek Dr Gerarda. Na ciastka układamy masę kajmakową przykrywamy ciastkami kruchymi Dr Gerarda.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie wykładamy na ostatnią warstwę ciastek. Wierzch ciasta dekorujemy obficie drażami Maltikeks Dr Gerarda.
Ciasto przed podaniem musi być mocno schłodzone.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz