Wspomnienia świąteczne
Często w rodzinnym gronie przy słodyczach od dr Gerarda,
wspominamy udane święta. Na których nie brakowało pyszności z firmy dr Gerard,
takich jak, słone przekąski, pierniki, oraz pyszne ciasta, oto jedno z nich
Składniki
Kalkulator
jednostek
chili pieprz cayenne
1 szczypta
przyprawa do piernika
masło
1/2 kostki
miód
2 łyżki
mąka
50 dag
orzechy włoskie
1 garść
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
marchew
4 szt.
jajka
4 szt.
cukier
1 szklanka
bułka tarta
mięta liście
lody waniliowe
cukier puder
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Krok 1:
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy
Ścieramy marchew na grubych oczkach tarki.
Krok 2:
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy
W Mikserze mieszamy masło z jajkami. Następnie dokładamy do
nich cukier, mąkę, proszek do pieczenia, orzechy włoskie (rozdrobnione) oraz 2
łyżki miodu i ponownie mieszamy.
Krok 3:
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy
Do tak przygotowanego ciasta dokładamy startą marchew i
przyprawy: przyprawa do piernika, chili pieprz cayenne (1 szczypta).
Krok 4:
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy
Formę do keksu smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
Wstawiamy do piekarnika na godzinę, do temperatury 180 stopni.
Krok 5:
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 39: Piernik marchwiowy
Podajemy z lodami i miętą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz