poniedziałek, 28 stycznia 2019

Potwierdzenie od Dr Gerarda.

Ostatnimi czasy bardzo dużo mówi się o ochronie środowiska, prawach zwierząt o zdrowej żywności, którą kupujemy w sklepach, nie zastanawiając się nad tym, jak ta żywność jest produkowana.
Jednym takim składnikiem, który ma bardzo duże zastosowanie w przygotowywaniu żywności są jaja kurze. Jaja możemy mieć od kur z chowu klatkowego, ściółkowego, albo najzdrowsze jaja to od kur z wolnego wybieg lub ekologiczne..  Chów kur w klatkach to najokrutniejsza forma chowu. 
W Polsce dominuje jednak dalej chów klatkowy, ale coraz więcej różnych firm produkujących żywność oraz sprzedający w sklepach odstępuje od nabywania jaj pochodzących z chowu klatkowego. Jedną z takich firm jest firma Dr Gerard.  Dr Gerard to jeden z największych producentów w kraju ciastek i słonych przekąsek, która zdecydowała się na wycofanie jaj z chowu klatkowego przy produkcji swoich ciastek. Taka decyzja podyktowana jest chęcią poprawy warunków wszystkich zwierząt hodowlanych w Polsce. Na stronie firmy Dr Gerard jest oficjalne potwierdzenie, że począwszy od tego roku do roku 2025 do swojej produkcji ciastek nie będą wykorzystywać  jaj z chowu klatkowego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz