Właśnie tak się złożyło, że przyjechali do nas znajomi, z którymi się dawno nie widziałam i chciałam ich czymś fajnym zaskoczyć, więc postanowiłam skorzystać z tego przepisu. Deser wszystkim bardzo smakował, a ja postanowiłam podzielić się z wami tym przepisem.
Składniki
-Pierniczki dr Gerarda.
-2 gruszki
-2 gruszki
-2 jabłka
-garść rodzynek
-1 łyżeczka cynamonu
-3 łyżki cukru brązowego
-2 łyżki masła
Przygotowanie
Gruszki i jabłka przekrawamy na pół i usuwamy z nich gniazda nasienne.
Pierniczki Dr Gerarda kruszymy, w miseczce mieszamy 3 łyżki cukru z łyżeczką cynamonu.
Do każdego z wydrążonych owoców wkładamy rodzynki, cukier z cynamonem oraz po troszkę masła.
Na koniec dodajemy pokruszone pierniczki dr Gerarda.
Układamy w naczyniu żaroodpornym otworami do góry i pieczemy około 20 min. w temperaturze 180 stopni. Gorące podajemy z bitą śmietaną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz