Najlepsze ciasta od dr Gerarda
Zosia kombinuje jak może, żeby uprzyjemnić ten czas dzieciom
podczas tych ferii zimowych. Dzisiaj robiąc im niespodziankę, upiekła pyszne
ciasto, ze strony dr Gerard- wypieki od serca. Spróbujecie
Składniki
herbatnikiz firmy dr Gerard typu Petit Beurre
42 szt.
gotowa masa krówkowa
1 słoik
krem
Kostka do pieczenia Kasia
1 opak.
mleko
150 ml
cukier
150 g
cukier wanilinowy
1 łyżeczka
mleko w proszku
300 g
wierzch
mleczna czekoladaod dr Gerarda
100 g
śmietanka 30%
50 ml
orzeszki ziemne niesolone
100 g
draże orzechowe do dekoracji
0 g
Wyślij składniki
Listonic
E-mail
Przygotowanie
Ciasto Maxi King – krok 1
Krok 1
Foremkę o wymiarach 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia, a
następnie warstwą herbatników.
Ciasto Maxi King – krok 2
Krok 2
Mleko podgrzej i rozpuść w nim cukier i cukier wanilinowy.
Wystudź. Orzeszki posiekaj i upraż na suchej patelni.
Ciasto Maxi King – krok 3
Krok 3
Miękką Kasię utrzyj na puszystą masę. Ciągle ucierając
wlewaj cienkim strumieniem mleko z cukrem i wsyp partiami mleko w proszku.
Ciasto Maxi King – krok 4
Krok 4
Na herbatniki w formie wyłóż krem i przykryj kolejną warstwą
herbatników.
Ciasto Maxi King – krok 5
Krok 5
Na herbatnikach rozsmaruj masę kajmakową i ponownie przykryj
herbatnikami.
Ciasto Maxi King – krok 6
Krok 6
Śmietankę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i
mieszaj, aż masa będzie gładka. Dodaj orzeszki. Gotową masę rozprowadź na
herbatnikach. Całość odstaw na godzinę do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz