niedziela, 27 stycznia 2019

SZCZEGÓLNIE W KINIE


Wyjście do         kina jest zawsze dobrym pomysłem na relaks. Takie spędzanie wolnego czasu praktykuje nie tylko młodzież. Starsi również lubią tego typu rozrywkę. Sama często korzystam z tej formy. Chociażby wczoraj byliśmy ze znajomymi na świetnym filmie. Naturalnie zabrałam ze sobą CIASTKA PEŁNOZIARNISTE DR GERARDA. Do chrupania są najlepsze, szczególnie w kinie. Wczoraj znowu miałam okazję, żeby się o tym przekonać.

Po seansie znajomi zaprosili nas do siebie. Po tej wizycie nie miałam żadnych wątpliwości, że teraz trzeba będzie ugościć ich u nas. Umówiliśmy się na przyszłą sobotę. Myślę, że na te spotkanie upiekę 

MIGDAŁOWY KOKOSANIEC Z WIŚNIOWYM SERCEM.

Składniki : 4  jajka, 20 dag cukru pudru, 10 dag masła, 12 dag mąki, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag wiórków kokosowych, 10 dag mielonych migdałów, 250 ml mleka kokosowego, 100 ml soku wiśniowego, cukier puder do oprószenia.

Sposób wykonania – Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Kolejno wbijać jajka. Bezpośrednio do masy przesiać mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Dodać wiórki kokosowe, mielone migdały oraz mleko kokosowe. Całość dobrze wymieszać mikserem. Odłożyć ¾ ciasta. Do pozostałego ciasta wmieszać sok wiśniowy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie rozsmarować czerwone ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C. Piec około 20 minut. Po przestudzeniu z czerwonego placka powycinać foremką serduszka. Wąską foremkę do keksów wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozsmarować połowę jasnego ciasta. Ustawić pionowo czerwone serduszka – jedno za drugim. Zalać resztą jasnego ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 C. Piec około 45 minut. Po  wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem i pokroić na porcje. Przygotowanie około 85 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz