Wyjście do kina
jest zawsze dobrym pomysłem na relaks. Takie spędzanie wolnego czasu praktykuje
nie tylko młodzież. Starsi również lubią tego typu rozrywkę. Sama często korzystam
z tej formy. Chociażby wczoraj byliśmy ze znajomymi na świetnym filmie.
Naturalnie zabrałam ze sobą CIASTKA PEŁNOZIARNISTE DR GERARDA. Do chrupania są
najlepsze, szczególnie w kinie. Wczoraj znowu miałam okazję, żeby się o tym
przekonać.
Po seansie znajomi zaprosili nas do siebie. Po tej wizycie
nie miałam żadnych wątpliwości, że teraz trzeba będzie ugościć ich u nas.
Umówiliśmy się na przyszłą sobotę. Myślę, że na te spotkanie upiekę
MIGDAŁOWY KOKOSANIEC
Z WIŚNIOWYM SERCEM.
Składniki : 4 jajka,
20 dag cukru pudru, 10 dag masła, 12 dag mąki, ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
20 dag wiórków kokosowych, 10 dag mielonych migdałów, 250 ml mleka kokosowego,
100 ml soku wiśniowego, cukier puder do oprószenia.
Sposób wykonania – Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą
masę. Kolejno wbijać jajka. Bezpośrednio do masy przesiać mąkę wymieszaną
wcześniej z proszkiem do pieczenia. Dodać wiórki kokosowe, mielone migdały oraz
mleko kokosowe. Całość dobrze wymieszać mikserem. Odłożyć ¾ ciasta. Do
pozostałego ciasta wmieszać sok wiśniowy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na spodzie rozsmarować czerwone ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do
180 C. Piec około 20 minut. Po przestudzeniu z czerwonego placka powycinać
foremką serduszka. Wąską foremkę do keksów wyłożyć pergaminem. Na spodzie
rozsmarować połowę jasnego ciasta. Ustawić pionowo czerwone serduszka – jedno
za drugim. Zalać resztą jasnego ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do
temperatury 180 C. Piec około 45 minut. Po
wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem i pokroić na porcje. Przygotowanie
około 85 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz