Słodkie chwile.
Ciasteczka od Dr Gerarda mają w sobie
coś magicznego, bajkowego. Ich fantastyczny smak przenosi nas w krainę marzeń.
Rozkoszując się aksamitnym smakiem czekolady, puszystym nadzieniem ciastek
Pasja wiśniowa, rozmarzonym wzrokiem spoglądamy na świat za oknem. Bez
pośpiechu, z uśmiechem w towarzystwie pysznych Pryncypałek i niewielkich draży
od Dr Gerarda rozpoczynamy swój udany dzień. Pełni optymizmu, tolerancji i
cierpliwości odbieramy kolejny telefon od telemarketera. Spokojnie wysłuchujemy
jego wyuczonej formułki pamiętając, że to jest jego praca. Po zakończeniu
rozmowy z przyjemnością sięgamy po mięciutkie biszkopty z galaretką. Planujemy
atrakcje na nadchodzący weekend. Zachęcam do zapoznania się z propozycjami
znakomitych deserów bez pieczenia na bazie słodyczy od Dr Gerarda http://drgerard.eu/przepisy Jednym
z moich ulubionych słodkich
niespodzianek jest sernik gotowany na spodzie z herbatników. Podaje przepis dla
zainteresowanych.
SERNIK GOTOWANY
1 kg zmielonego twarogu
1 kostka margaryny Kasi
1 szkl. cukru
5 jajek
1 budyń lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
Herbatniki od Dr Gerarda
Na
blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć ulubione herbatniki od Dr Gerarda.
Margarynę i cukier rozpuścić w garnku na gorąco. Po trochu dodawać twaróg i
wbijać po jednym jajku, dobrze rozmieszać, postawić na ogień; gotować około 15
min. stale mieszając.
Zestawić
z ognia, dodać cukier waniliowy i budyń, dobrze wymieszać (można dodać rodzynki) i gorącą masę wyłożyć
na herbatniki. Wierzch posypać kawałkami pokruszonych herbatników lub posypką.
Odstawić do wystygnięcia. Ciasto jest pyszne, sernik smakiem nie różni się od
sernika pieczonego tradycyjnie. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz