wtorek, 20 kwietnia 2021
„Żelatyna, remedium prawie na wszystko”
Żelatyna znana już od kilku wieków ze swoich właściwości żelujących w połączeniu z wodą jest bardzo przydatna w kuchni, a w szczególności w cukiernictwie. Do dzisiaj nie zdajemy sobie sprawy, ani nie doceniamy właściwości zdrowotnych tej substancji, która jest w stanie pomóc na wiele dolegliwości chorobowych.
Dlatego rozpowszechnianie i zachęcanie do spożywania wszelkich produktów na bazie żelatyny preferuje Dr Gerard, bo skoro nie sięgniemy po samą żelatynę, to Słodki produkt z galaretką, jak choćby: biszkopty z galaretką, ciastka Pasja wiśniowe, Witaminki kruche ciasteczka śmiejące się galaretką i wiele innych Słodkich produktów z galaretką skosztujemy z przyjemnością.
Jeśli nie preferujemy ciasteczek z galaretką, to zawsze możemy skorzystać ze strony http://drgerard.eu/przepisy na której znajdziemy mnóstwo przepisów z których przygotujemy super Deser z dodatkiem żelatyny.
No tak! Ja tu mydlę oczy ciasteczkami z galaretką, a miało być o zdrowotnych właściwościach żelatyny.
Otóż, ta sypka substancja o jasno żółtym zabarwieniu potrafi w naszym organizmie zdziałać wiele dobrego, a to za sprawą kolagenu, który znajduje się w zwierzęcych odpadkach takich jak: skóry, kości, ścięgna, chrząstki itd.
Bez obawy, że znajdziemy kawałek kości lub coś innego, gdyż wszystkie te elementy poddawane są specjalnemu procesowi, którego efektem końcowym jest żelatyna.
Żelatyna jak wiele produktów, jeśli spożywa się w umiarkowanych ilościach, to ma zdrowotny wpływ na stawy i kości, układ pokarmowy, skórę, włosy i paznokcie.
Polecana sportowcom, ale również wszystkim tym którzy borykają się z nadwagą.
Tak, tak, to nie czcza gadanina, więc nie zastanawiajmy się, bo czas ucieka, a Dr Gerard i żelatyna czeka!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz