czwartek, 29 kwietnia 2021

Szybki deser na ciastkach Pasja Dr Gerarda.

W tym roku to weekend majowy raczej będzie chłodny, tak bynajmniej wynika z prognozy, al to nic nie stoi na przeszkodzie by mimo wszystko przygotować deser dla gości. przeważnie majowy weekend to najczęściej spędzało się czas przy grilu, ale to w tym roku trzeba będzie odłożyć na cieplejsze dni. Wszystkim zapewne bardzo się marzy, by wreszcie było ciepło, by można było w kręgu rodzinnym spędzić ten wolny czas na świeżym powietrzu. /Tym czasem można przygotować deser, który zapewne wszystkim będzie smakował i to bez względu gdzie go będziemy spożywać. Szybki deser na zimno z bitą śmietaną. Potrzebne składniki; Paczka biszkoptów Pasja wiśniowa -Dr Gerarda, paczka herbatników Pasja Mocca -Dr Gerarda śmietana 30% kremówka 400 -500 ml, śmietan fix 2szt. cukier waniliowy 1szt. 2 galaretki agrestowe. 2 galaretki wiśniowe Sposób przygotowania; W naczyniu rozpuszczamy galaretki winowe, a w drugim naczyniu galaretki agrestowe i pozostawiamy do przestygnięcia. Śmietanę schłodzoną buijjamy z cukrem waniliowym i pod koniec dodajemy śmietan fix. Gdy galaretki zaczną nam tężeć, to torownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a następ;nie poukładać ścisłe obok siebie biszkopty Pasja wiśniowa czekoladą do góry. Na biszkopty wylewamy galaretkę wiśniową i wstawiamy na półgodziny do lodóki. Na schłodzony deser układamy warstwę herbatników Pasja Mocca i zalewamy galaretką agrestową. Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę i wszystko odstawiamy do lodówki do całkowitego schłodzenia. Milo śnicy czekolady mogą wierzch oprószyć startą gorzką czekoladą. Najlepiej deser smakuje na drugi dzień. Życzę smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz