czwartek, 29 kwietnia 2021
Szybki deser na ciastkach Pasja Dr Gerarda.
W tym roku to weekend majowy raczej będzie chłodny, tak bynajmniej wynika z prognozy, al to nic nie stoi na przeszkodzie by mimo wszystko przygotować deser dla gości.
przeważnie majowy weekend to najczęściej spędzało się czas przy grilu, ale to w tym roku trzeba będzie odłożyć na cieplejsze dni. Wszystkim zapewne bardzo się marzy, by wreszcie było ciepło, by można było w kręgu rodzinnym spędzić ten wolny czas na świeżym powietrzu.
/Tym czasem można przygotować deser, który zapewne wszystkim będzie smakował i to bez względu gdzie go będziemy spożywać.
Szybki deser na zimno z bitą śmietaną.
Potrzebne składniki;
Paczka biszkoptów Pasja wiśniowa -Dr Gerarda,
paczka herbatników Pasja Mocca -Dr Gerarda
śmietana 30% kremówka 400 -500 ml,
śmietan fix 2szt.
cukier waniliowy 1szt.
2 galaretki agrestowe.
2 galaretki wiśniowe
Sposób przygotowania;
W naczyniu rozpuszczamy galaretki winowe, a w drugim naczyniu galaretki agrestowe i pozostawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę schłodzoną buijjamy z cukrem waniliowym i pod koniec dodajemy śmietan fix.
Gdy galaretki zaczną nam tężeć, to torownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a następ;nie poukładać ścisłe obok siebie biszkopty Pasja wiśniowa czekoladą do góry.
Na biszkopty wylewamy galaretkę wiśniową i wstawiamy na półgodziny do lodóki.
Na schłodzony deser układamy warstwę herbatników Pasja Mocca i zalewamy galaretką agrestową.
Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę i wszystko odstawiamy do lodówki do całkowitego schłodzenia.
Milo śnicy czekolady mogą wierzch oprószyć startą gorzką czekoladą.
Najlepiej deser smakuje na drugi dzień.
Życzę smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz