wtorek, 14 marca 2017

herbatniki przyjemność chrupania

Dziś często nie chce się nam samodzielnie przygotować ciast i deserów.Wtedy z pomocą przychodzi nam firma Dr.Gerard,która oferuje nam ogromny wybór ciastek i deserów,że czasem ma się ochotę kupić wszystkie.Na przykład herbatniki Dr.Gerard:herbatniki mafijne choco,mafijne lemon,mafijne black,mafijne duo.Firma Dr.Gerard mówi o nich:słodkie trio w rolach głównych,aż trzy wybitnie kruche herbatniki,a na drugim planie puszysty i aksamitnie gładki krem w kilku wariantach smakowych.Markizy Mafijne to jedyne w swoim rodzaju markizy,które dają Ci potrójna przyjemność chrupania.W Dr.Gerard są również herbatniki:filusie kruche herbatniki w polewie kakaowej,prymuski orzechowe herbatniki z kremem śmietankowym i orzeszkami z polewą kakaową,Scooby Doo herbatniki maślane,herbatniki posypane cukrem.Co to jest herbatnik.Herbatnik pieczony produkt konsumpcyjny,posiadający formę małych i twardych czasami słodzonych ciasteczek na bazie mąki,tłuszczu,cukru i środków spulchniających.Nie ma polskiego domu bez polskiego podwieczorku,a już niedziela może być nazwana dniem placka.Pamiętam jak moja babcia zawsze miała gotowy placek na niedzielę i żadne słodycze nie były już potrzebne
Sernik na herbatnikach
Składniki:ser 1 kg.jaja 8 sztuk,budyń śmietankowy 2 sztuki,cukier 0,75 szklanki,cukier waniliowy 1 sztuka,galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka,śmietanka 330 ml,herbatniki 15 dag.
PRZYGOTOWANIE:Żółtka ucieramy z cukrami
Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy.
Dodajemy budynie w proszku.
Dodajemy ubita pianę z białek. Delikatnie miksujemy.
Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem. Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.Śmietankę ubijamy na sztywno.
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz