Witam Ciastka na dzień dobry i zwierzaki maślane od firmy dr. Gerard.Ostatnie lata pokazały że sprzątanie świata jest bardzo ważne, gdybyśmy tego nie robili, to już byli byśmy zasypani śmieciami. Dzięki bardzo mądrym ludziom, możemy je segregować i oddawać do recyklingu. Recykling polega na przetważaniu materiałów nie potrzebnych w te bardziej pożądane. Pp powracie takiego sprzątania świata bardzo często mamy nie pochamowaną ochotę na so słotkiego i od raz przchodzi nam na myśl żeby wejdż na stronę główną dr. Gerard i znaleś przepis na sernik na zimno z tęczowych gararetek z biszkoptami.
SKŁADNIKI
Biszkopty dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym
10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
5 serków homogenizowanych waniliowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Szczelną tortownicę smarujemy dokładnie olejem i wykładamy Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotowujemy z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrabiamy w 1/4 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i po lekkim ostudzeniu mieszamy z serkiem. Gotową masę wylewamy na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawiamy do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotowujemy z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, który użyliśmy do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrabiamy w 1/2 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i odstawiamy do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalewamy ja warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawiamy do zastygnięcia.
Czynności powtarzamy po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je, tak by utworzyły tęczowy sernik.Uuuuch ale pycha smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz