Klasyka gatunku od Dr.Gerard.Zadziwiająco kruche i delikatne wafelki mają różne kształty,warianty kremowego nadzienia oraz rodzaje polewy dla wielbicieli ciemnej i białej czekolady.Spróbuj a przekonasz się,że wszystkie smakują doskonale.Oto one wafle kakaowe,wafelki z kremem o smaku śmietankowym,andruty czekoladowe,mini wafelki o smaku ananasa,mini wafelki o smaku moreli,trick kakaowy,trick śmietankowy,
Wafel to wyrób cukierniczy w postaci cienkiego,kruchego ciastka.Można spotkać:wafle tortowe jako jeden ze składników do przyrządzania deserów: tortów,lodów i innych
kubki do lodów wykonane z wafla.Wafel jako wyrób do spożycia, składa się z kilku warstw przedzielonych masą,czasem z wierzchu oblany jest czekoladą.Pojawiają się też wafle zastępujące chleb (można na nich położyć,jak na kromce chleba, plaster wędliny),wafle te są np.ryżowe.Wafle na ogół mają wytłoczony wzorek w postaci rombów.
Andrut znany już powszechnie u nas w wieku 18 gatunek ciasta opłatkowego,które w formach żelazny umyślnie do tego zrobionych pieką podają na leguminę.Andrutnikiem zwał się piekarz andrutów jak również i forma Żelazna do ich pieczenia.Andruty bywały zawsze okrągłe,cienkie wypiekane z najdelikatniejszej mąki pszennej przy dodaniu małej ilości jaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz