Witam Ciastka na dzień dobry i torcik zbużowy z firmy dr. Gerard, Witam wszystkich już w marcu a jak wszystcy wiemy w marcu jak w garcu do pierw wiosna to znów mróz zanim zima się skończyła wiosna przyszła już, do wiosny dziewczyno podobna bywaś ty jeszcze wczoraj byłaś zimą wiosną jesteś dziś dzień dobry wiosńo dzień dobry ci bąć moją wiosną przez cały rok W tym roku wielka-noc przypada nam w odróżnieniu do ubiegłego dopiero w kwietniu a mimo to niektórzy już .planują próbne świąteczne przysmaki. Dzisiaj podam Wam przepis dr. GERARDA na kolorowe patyczki z mixem rurek waflowych.
SKŁADNIKI
miks Rurek Waflowych dr Gerard (np. Rurki Waflowe Zebra, Śmietankowe, Kokosowe, Orzechowe, Mleczna Czekolada)
tabliczka gorzkiej czekolady
tabliczka białej czekolady
1/3 kostki masła
łyżka soku z buraka
opcjonalnie: kolorowe posypki
kruszone orzechy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W kąpielach wodnych rozpuszczamy gorzką i białą czekoladę (osobno!). Do każdej masy dodajemy po połowie masła i mieszamy trzepaczką do dokładnego połączenia.
Do rozpuszczonej białej czekolady dodajemy sok z buraka, by otrzymać piękny czerwony kolor i tuż po rozpuszczeniu przestajemy podgrzewać, ponieważ twardnieje.
W gotowych masach czekolad maczamy rurki do ½ długości i zanim stężeją, obsypujemy kolorowymi posypkami lub orzeszkami i odstawiamy w szklance do zastygnięcia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz